Vier keer goud voor Femke van den Oven

Foto: Biesboschzwemmers

Oosterhout / Werkendam – In Oosterhout werden de Brabantse Minioren Finales 2024 (BMF2024) gehouden. Dit zijn de Brabantse Kampioenschappen voor zwemmers onder 12 jaar. De Biesboschzwemmers waren met zeven zwemmers aanwezig en zij wisten 21 persoonlijke records te zwemmen en daarnaast gingen er vijf medailles mee naar huis.

Femke van den Oven en Marley Spijker hadden allebei een druk programma. Ze kwamen op zes onderdelen aan de start. Femke wist op vijf nummers een medaille te ‘scoren’. Femke liet zich niet voorbij zwemmen op de 100 en 200m vrije slag, 100 vlinderslag en 200m wisselslag. Op de 100m rugslag was er maar één zwemster sneller dan Femke. Op de 200m ‘vrij’, 100 rugslag en 200m wisselslag zwom ze persoonlijke records. Op de 50m vlinderslag tijdens de 200m wisselslag verpulverde ze zelfs haar beste tijd. Marley behaalde haar beste klassering op de 100 en 200m vrije slag en 100m vlinderslag door elfde te worden. Zij wist zes persoonlijke records te zwemmen en de grootste was op de 200m wisselslag. Ze zwom bijna zes seconden sneller dan ooit.

Danée Klop en Ise Vink waren de andere meisjes die mee mochten doen. Zij komen allebei uit in de jongste categorie. Danée wist op zowel de 50m schoolslag als de 100m wisselslag nieuwe toptijden te zwemmen. Ise startte op dezelfde nummers en ook nog de 50m vlinder- en vrije slag en op alle nummers was ze sneller dan ooit. Ise was de jongste deelneemster in Oosterhout. De meeste zwemsters zijn zelfs twee jaar ouder.

Bij de jongens kwamen Jesse Drewes, Michael van den Bogerd en Björn Hoogerwerf aan de start. Jesse had de pech op de 100m rugslag gediskwalificeerd te worden, maar hij wist op de 200m wisselslag zich ruim te verbeteren. Net als Femke, opende hij op de vlinderslag met een persoonlijk record. Michael en Björn zwommen 50m schoolslag en waren sneller dan ooit en voor Björn was er ook een persoonlijk record op de 50m vrije slag.

Alle zwemmers kunnen terugkijken op een mooi kampioenschap met voor iedereen nieuwe toptijden. Femke komt eind juni in Dordrecht weer aan de start, maar dan heeft ze concurrentie uit heel Nederland. Ze mag dan deelnemen aan de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers onder 12 jaar.

Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!

Dit bericht komt van de Biesboschzwemmers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen