D66 Heusden en Altena Fuseren tot Nieuwe Afdeling

14 okt , 11:01 Nieuws
2 fiets 5 5z9a5779
Foto: D66 Heusden
De D66-leden in de gemeenten Heusden en Altena hebben besloten om samen verder te gaan als één nieuwe afdeling, met de naam 'D66 Land van Heusden en Altena'.
Lokale afdelingen van landelijke politieke partijen zijn actief in de gemeentelijke politiek, onder andere door deel te nemen aan gemeenteraadsverkiezingen. Soms werken ze samen met andere lokale partijen, zoals D66 doet met GroenLinks en de PvdA in Progressief Altena. Dit heeft hen vier zetels in de raad en een wethouder opgeleverd, wat hen helpt hun progressieve boodschap krachtiger te laten horen.
Naast politieke activiteiten organiseren ze ook bijeenkomsten over bredere onderwerpen, waarvoor voldoende mankracht nodig is. Door samen te werken, kunnen de D66'ers in Heusden en Altena gemakkelijker interessante sprekers uitnodigen om te discussiëren over relevante thema's, zowel lokaal als nationaal.
De wijziging naar één afdeling gaat in op 10 oktober 2024. De naam 'Land van Heusden en Altena' verwijst naar een historische term, hoewel het gebied in de loop der tijd is veranderd. De gemeente Altena omvat nu de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, van Wijk en Aalburg in het oosten tot Werkendam in het westen, inclusief een deel van de Biesbosch. Heusden bestaat uit elf kernen, met Drunen, Vlijmen en Haarsteeg als de grootste.
Binnenkort organiseert de nieuwe afdeling een kennismakingsevenement voor haar leden, en er worden snel nieuwe verkiezingen uitgeschreven voor een nieuw bestuur en commissies voor activiteiten. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht via [email protected].