ZVDO’74 start succesvol nieuw wedstrijdseizoen

14 okt , 11:08 Sport
0b7a0236
Andel - Sinds 21 september is het eerste herenteam van ZVDO’74 begonnen aan een nieuw wedstrijdseizoen. De waterpoloërs hebben hun eerste wedstrijd afgesloten met een gelijkspel en de tweede wedstrijd met een overwinning.
Afgelopen zaterdag stond Waterpolo West Brabant op het programma, een oude bekende waar vaak spannende wedstrijden mee worden gespeeld. Dit seizoen staat het team onder leiding van de nieuwe coach Ronnie te Boekhorst, die al in de zomer zijn ideeën op het team heeft afgestemd.
Ruth van Horssen was de gelukkige pupil van de week en liet de bal keurig te water. De thuisploeg was in AquaAltena als eerste bij de bal en Jelle Sterkenburg opende de score al na 13 seconden. Jan-Willem Vaneker volgde snel met een doelpunt na 21 seconden, wat resulteerde in een snelle 2-0 voorsprong. De gastploeg knokte zich echter terug en nam een 2-3 voorsprong. Jeroen Robertus zorgde voor de gelijkmaker, maar de eerste periode eindigde met een 3-5 achterstand voor ZVDO’74.
Coach Ronnie te Boekhorst gaf de heren instructies voor de tweede periode, waarbij de focus lag op het verbeteren van de scherpte en het eigen spel. Emiel Goedel, Mathé van Noorloos en Arie Stuij vonden het net en met behoud van rust kwam Waterpolo West Brabant een halve minuut voor rust op 7-6. Na een time-out eindigde de periode met 7-7, waardoor nog niets was beslist.
Na de wissel begon de derde periode moeizaam. De arbitrage had het moeilijk om het fysieke spel in goede banen te leiden, maar ZVDO’74 kon geen gebruik maken van de manmeer-situaties die zij kregen. De periode eindigde in een 8-8 gelijkspel.
In de laatste periode waren beide teams vastbesloten om de overwinning te behalen, wat ook te merken was aan de volle tribunes die de sfeer in het zwembad verhoogden. De thuisploeg was opnieuw sneller bij de bal, maar de gastploeg kwam op 8-9. Mathé van Noorloos maakte de gelijke stand weer op en na elkaar vroegen beide ploegen om een time-out. In de chaos die volgde, kreeg een speler van Waterpolo West Brabant een tijdelijke straf. ZVDO’74 maakte optimaal gebruik van deze situatie: Jan-Willem Vaneker scoorde 13 seconden voor het eindsignaal de winnende 10-9. De gastploeg kon niet meer terugkomen, waardoor de drie punten in Andel bleven. Met deze overwinning staat ZVDO’74 momenteel op de tweede plaats in de competitie.