Frontrunners Ministries vraagt vergunning aan voor religieus complex in Dussen

08 jan , 17:35 Nieuws
dussen 1024x682 1
Dussen - Frontrunners Ministries heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente voor een religieus complex in Dussen. Frontrunners opereert nu nog vanaf een locatie op het industriegebied van Werkendam.
De plannen van de Tom van de Wal, geboren in Dussen en voorganger van Frontrunners houden de gemoederen flink bezig. Omwonenden proberen de plannen met onder andere een petitie tegen te houden. Het religieus complex zou moeten komen op de plaats van voormalig partycentrum De Rietpluim.

Hypermodern gebouw

In een inloopbijeenkomst welke Frontrunners afgelopen augustus had georganiseerd blijkt dat het gaat om een hypermodern gebouw, welke voorzien zou zijn van een bijbelschool, kantoor, studio en congreszalen.
Ook komen er 400 parkeerplaatsen als het aan Frontrunners ligt. De grootste congreszaal zou ruimte moeten bieden aan 1500 personen.

Omstreden

Frontrunners Ministries is een omstreden organisatie. Vele mensen hebben een mening over de organisatie en die is meestal niet mals. De Wal organiseert diensten gericht op genezing en bevrijding, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om van ziekten te herstellen of bevrijd te worden van demonen. Tijdens een dienst in Werkendam, waar Frontrunners Ministries momenteel een locatie heeft, werden onderwerpen zoals de genezing van autisme en homoseksualiteit besproken. De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft in een brief aan burgemeester Egbert Lichtenberg haar bezorgdheid geuit en De Wal vergeleken met het zelfverklaarde medium Jomanda. Volgens de VtdK is deze vorm van gebedsgenezing als kwakzalverij te beschouwen, waarbij onbewezen handelingen worden toegepast op soms niet bestaande aandoeningen. Hierbij wordt aan nietsvermoedende mensen valse hoop gegeven tegen betaling.
De gemeente Altena heeft 6 weken de tijd om de vergunning in behandeling te nemen.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!