Geestelijke Gezondheid in Nederland: Tegenlicht Meet-Up in Giessen

04 mrt , 15:32 Nieuws
200205 website thumbnail gewoon gek rosan c gregor meerman
Giessen – De druk op het geestelijke gezondheidslandschap in Nederland is voelbaar. Van schrijnende verhalen over wachtlijsten tot spanningen tussen verwarde personen en buurtbewoners, en de eenzaamheidsepidemie die ons land treft – het lijkt een uitdaging te zijn om effectieve hulp te bieden aan mensen die worstelen met hun mentale welzijn.
Tegelijkertijd evolueert het geestelijke gezondheidslandschap voortdurend. Nieuwe initiatieven en benaderingen schieten als paddenstoelen uit de grond, waarbij de menselijke maat en het lokale netwerk steeds belangrijker worden. We begrijpen geestelijke gezondheid beter dan ooit tevoren, en realiseren ons dat deze niet alleen beïnvloed wordt door biologische factoren, maar ook door de maatschappij om ons heen, zowel positief als negatief.

Tegenlicht Meet-Up

Om deze vraagstukken te bespreken en ideeën uit te wisselen, nodigen de Bibliotheek CultuurPuntAltena en Surplus u uit voor een Tegenlicht Meet-Up bij de Hartenbrigade in Giessen. Het evenement zal plaatsvinden op [Datum] om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden wordt gewaardeerd.
Tegenlicht Meet-Up Details:
  • Locatie: Hartenbrigade, Giessen, Parallelweg 35
  • Datum en Tijd: [Datum], 19.30 uur
  • Toegang: Gratis (aanmelden gewenst)
  • Thema: 'Gewoon Gek' - een Tegenlicht aflevering
  • Spreker: Bettina Kraaieveld, welzijnscoach bij Surplus (voorheen Trema), zal de situatie in Altena belichten.
Over Tegenlicht: VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. In 2024 organiseert de Bibliotheek CultuurPuntAltena samen met lokale partijen verschillende sessies die aansluiten bij de kwartaalthema's van de Bibliotheek: gezondheid, toekomst, kansengelijkheid en samen.
Voor meer informatie en om u aan te melden, kunt u terecht op bibliotheekaltena.nl/tegenlichtmeetup .
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!