Gemeente pakt overlast in Sleeuwijk aan met onder andere camera's

25 dec 2023, 8:24 Nieuws
pexels pixabay 207574
Sleeuwijk - De Gemeente Altena heeft aangekondigd de ongemakken bij Brede School De Esdoorn serieus aan te pakken. Zowel scholen, ouders als de lokale gemeenschap zijn de aanhoudende problemen meer dan zat. Eerdere besprekingen met betrokken partijen, waaronder de gemeente, jeugdwerk en politie, hebben geresulteerd in een concreet actieplan.
Kinderen van de Morgenster, de Verschoorschool en Kinderopvang Trema Kids ondervinden al geruime tijd intimidatie en pestgedrag. Groepen jongeren houden zich op rondom de school, plegen vandalisme en lastigvallen (jonge) kinderen. Ze tonen ongepaste afbeeldingen voor de ramen, vergezeld van schuttingtaal.
Om deze problemen aan te pakken, worden diverse maatregelen genomen. Er wordt een nieuw hek geplaatst, borden met verboden toegang worden geïnstalleerd, camera's worden opgehangen en er zal extra surveillance plaatsvinden door politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's). Daarnaast wordt een speciale groep van tien personen opgeleid, op kosten van de gemeente, om preventief werk in de buurt van de school te verrichten. Extra verlichting boven de ingang van het kinderdagverblijf wordt ook aangebracht.
Deze maatregelen zijn bedoeld om de overlast, veroorzaakt door een groep jongeren, een halt toe te roepen. Eerder was de situatie rond de brede school in Sleeuwijk al een vast agendapunt tijdens het jeugdoverleg met politie, de gemeentelijke afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH), boa's, jongerenwerkers en Bureau HALT. Tijdens dit overleg werd besloten het terrein rond de brede school in Sleeuwijk als een probleemgebied aan te merken. Politie, boa's en jongerenwerkers hebben de locatie extra aandacht gegeven door middel van surveillance en bezoeken. De genoemde maatregelen zijn het resultaat van dit onderzoek.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!