Inspiratieavond voor ouders over prestatiedruk en stress bij jongeren

03 okt , 16:41 Nieuws
pexels yankrukov 4458411
Foto: Pexels
Altena - Ieder kind verdient het om op te groeien in een veilige en gezonde omgeving. Wanneer jongeren opgroeien in een kansrijke omgeving, zijn ze gelukkiger en gezonder. En dat niet alleen; het voorkomt dat ze vallen voor ongezonde verleidingen.  
Wethouder Shah Sheikkariem: “Opvoeden van kinderen is een grote taak met vele verantwoordelijkheden. Invloeden van buitenaf zijn soms groot in deze tijd. Opvoeden doe je niet alleen. Ook de gemeente heeft hierin een rol zoals het organiseren van inspiratieavonden met professionals die helpen bij opvoedvraagstukken”  

Puberteit, onzekere tijd?  

Vanaf gemiddeld 10 jaar gaat het brein van kinderen veranderen (bron: NJI). Al vanaf groep 7 gaat het kind meer openstaan voor invloeden van buitenaf. Dat heeft grote impact, zeker met alle online invloeden van nu. Grenzen lijken soms zoek, en dannoemen we onze kinderen ook wel ‘pubers’.  

Inspiratieavonden voor opvoeders 

De gemeente organiseert, samen met professionele partners, een reeks inspiratieavonden voor opvoeders van pubers. Helder Theater zal op deze avonden lastige onderwerpen op een humorvolle manier bespreekbaar maken. Op 15 oktober staat het thema ‘prestatiedruk en stress onder jongeren’ centraal. Ouders krijgen op een laagdrempelige manier, en met een lach, informatie aangereikt, evenals handige tips. 

Opvoeden doe je niet alleen 

Samenkomen met andere ouders om ervaringen uit te wisselen, is waardevol gebleken. Vorig jaar kwamen 142 ouders samen om inspiratie voor opvoeden op te doen. Naast de Gemeente is ook Novadic Kentron (verslavingszorg) aanwezig voor vragen.