Eerste kavels nieuw bedrijventerrein Giessen in de verkoop

03 okt , 16:38 Nieuws
2024 bedrijventerrein giessen 02
Foto: Gemeente Altena
Giessen - Het nieuwe bedrijventerrein in Giessen is een veelbelovend project dat lokale ondernemers in de gemeente Altena nieuwe mogelijkheden biedt.
Het terrein beslaat 10 hectare en biedt kavels in verschillende groottes, waaronder enkele grotere en kleinere kavels tot 5.000 m². Dit veelzijdige aanbod is bedoeld om een brede doelgroep van ondernemers aan te trekken, van zowel bestaande als nieuwe bedrijven die hun activiteiten lokaal willen uitbreiden.
Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente en biedt ruime bouwmogelijkheden, waaronder bouwhoogtes van 10 tot 12 meter, afhankelijk van de locatie. Milieucategorie 3.2 is toegestaan op de meeste kavels, wat ruimte biedt voor diverse bedrijfsactiviteiten.
De gemeente legt de focus op lokale ondernemers, met de vereiste dat bedrijven hun hoofdvestiging in Altena hebben. Wethouder Wendy van Ooijen ziet dit als een stimulans voor de groei van lokale ondernemingen. Een belangrijk onderdeel van het project is het verplichte Parkmanagement, dat zorgt voor veiligheid, duurzaamheid en behoud van de kwaliteit van het terrein.
De verkoop van kavels in fase 1 begint in het vierde kwartaal van 2024, met fase 2 gepland voor 2027. De vraag naar kavels is groot, wat wijst op een sterke behoefte aan uitbreidingsmogelijkheden voor ondernemers in de regio.