Marianne Vos wint het NK veldrijden

10 jan 2022, 8:51 Nieuws
screenshot 2021 04 19 vos knalt naar magistrale overwinning in amstel gold race
Marianne Vos heeft voor de zevende keer in haar loopbaan de NK veldrijden op haar naam geschreven. De 34-jarige renster troefde de andere topfavoriete Lucinda Brand af en kwam solo over de finishstreep.
Vos sprong al vroeg in de wedstrijd weg en soleerde naar haar eerste nationale titel sinds 2017. Lucinda Brand, de winnares in 2018 en 2019, ging nog wel in de achtervolging, maar mede vanwege een val kwam de wereldkampioene niet meer in de buurt van Vos.
Na de eerste ronde kon Betsema echter aansluiten en ook het achtervolgende groepje kwam terug. Opvallende afwezige in die groep was Pieterse, die iets tegengekomen was en later ook nog ten val kwam. In de tweede ronde was het Vos die het heft in handen nam. Betsema reed ook even op kop, maar maakte een slipper op de schuine kant en moest zo van de fiets. Vos profiteerde optimaal en reed direct een tiental seconden weg.
Voor Vos betekende het de zevende nationale titel in het veldrijden. Alleen Daphny van den Brand (11) won vaker de NK. "Een kampioenschap is altijd bijzonder. En als je weet wat de concurrentie hier is, dan weet je ook dat het een zwaarbevochten titel is", zei Vos na afloop.