Volgende stap voor verdere ontwikkeling nieuwbouwwijk Achter de Schans

30 sep , 11:45 Nieuws
2024 achter de schans 26 september
Foto: Gemeente Altena
Werkendam - De ondertekening van de grondverkoopovereenkomsten door de gemeente Altena, Van Wanrooij Projectontwikkeling BV en Jansen Bouwontwikkeling BV markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam.
In fase 2 worden 150 woningen gebouwd, terwijl in fase 1b 21 sociale huurappartementen worden gerealiseerd. Dit past binnen de visie van de gemeente om in te zetten op betaalbare, duurzame en diverse woningen, zoals benadrukt door wethouder Hans Tanis.
De eerste fase van het project is al bijna voltooid en verkocht, op de sociale huurappartementen na. De verkoop van de eerste tranche woningen in fase 2 is inmiddels gestart, met verdere verkoop die nog dit jaar verwacht wordt.
Achter de Schans zal uiteindelijk uit ongeveer 300 woningen bestaan, verdeeld over drie verschillende woonbuurten met elk hun eigen karakter. In de wijk staan de thema's water, groen en ruimte centraal, met een brede watergang en groene oevers als centrale elementen. De inrichting is gericht op duurzaamheid, waarbij auto’s vooral aan de randen van de wijk worden geparkeerd, en er volop ruimte is voor bewoners om elkaar te ontmoeten.