Belangrijke winst voor ACKC

01 okt , 15:45 Sport
image001
Foto: ACKC
Almkerk - Voor coach Van Houwelingen was dit een belangrijke wedstrijd. ‘De laatste wedstrijd is alleen van belang als we die andere ook winnen’ aldus de oefenmeester. Maar de Almkerkse korfballers toonden dat de bezorgdheid van Van Houwelingen onterecht was. De ploeg boekte een degelijke 17-10 overwinning.
Een lekker namiddag zonnetje zorgde voor aangename korfbalomstandigheden op het sportpark aan de Alm, waarbij het ruim aanwezige publiek kon genieten van een degelijke wedstrijd. De kracht van dit Almkerks korfbalteam bleek al snel. Eerst scoorde Sven van der Ham van afstand en toen zijn tegenstander iets meer aansloot passeerde hij deze op snelheid en na een mooie assist van Fleur Hartman rondde de doorloopbal doeltreffend af. De kracht van dit team is dat het niet afhankelijk is van enkele toppers, integendeel. Iedereen levert zijn bijdrage en over alle schijven kan gescoord worden. Neem daarbij een goed verzorgde rebound en je hebt de ingrediënten om het alle tegenstanders lastig te maken.
Vanmiddag was het met name Sabine Meerman die gebruik maakte van de extra geboden kansen. Als ze een tegenstander heeft die iets minder aansluit is ze dodelijk en vanmiddag mocht ze met drie afstandstreffers het strijdperk verlaten. Maar ook Tooske Verschoor laat steeds meer van zich spreken. De snelle Verschoor wordt door Van Houwelingen meestal ingezet om de speerpunt bij de tegenstander uit te schakelen en het is min-of-meer normaal dat ze dat doet. Maar ook aanvallend laat ze zich steeds meer zien.
Amber de Ruijter is een heerlijke teamspeler om bij in het vak te staan. De lange De Ruijter is niet alleen sterk in de rebound, maar weet zich ook steeds beter te positioneren in de korfzone, waardoor ook de onmogelijke ballen nog pakt. En als ze dan ook de foutjes van haar tegenstander nog doeltreffend afstraft …
Van Houwelingen heeft zodoende een uitgebalanceerd team binnen de lijnen staan, waarbij nagenoeg alle spelers in staat zijn om een voortrekkers rol te spelen. ‘Maar we zullen echt elke wedstrijd weer wat extra’s moeten geven om het doel te behalen. En als we dat doen zijn we voor iedereen een lastige opponent’ toonde hij zich gelukkig.
Merwede/Multiplaat won met 26-17 afgetekend van Trekvogels, waardoor de strijd in de eerste klasse ongemeen spannend blijft.
Doelpunten werden gemaakt door:
Wietze de Vries en Sabine Meerman (elk 3x), Sven van der Ham, Emiel van der Ham, Stef Mommers, Tooske Verschoor, Fleur Hartman (elk 2x), Amber de Ruijter (1x)
Voor komende zaterdag staat om 13.50 uur het treffen in Rotterdam tegen Trekvogels op het programma. Ook dit zal voor de Almkerkers weer een finale worden. Waar het eerste onderlinge treffen in een gelijkspelletje eindigde zal er deze keer gewonnen moeten worden om zicht te houden op de titel. ACKC zal goed om moeten gaan met het surplus aan lengte bij de Rotterdammers en het vizier op scherp moeten stellen.
Bron: Jace van der Ham / ACKC