Waterpoloërs ZVDO'74 weten de punten thuis te houden

18 dec 2023, 16:47 Nieuws
pexels patrick case 3800510
Andel - Op zaterdag ontving het eerste herenteam van de waterpoloclub ZVDO'74 het team van Lutra uit Helmond. De bekende gezichten van Lutra keken toe terwijl Sem van Ooijen, de pupil van de week, de gesponsorde bal van De Makelaars van Altena keurig in het water wierp.
De thuisploeg kwam als eerste in balbezit, en Casper Robertus opende de score met een benutte strafworp, wat het startsein was voor een reeks doelpunten. Arie Stuij, Jelle Sterkenburg en Mathé van Noorloos voegden zich snel bij de scorende actie, waardoor de stand 4-0 werd.
In de tweede periode kreeg Lutra de kans om te reageren. Een van de gastspelers scoorde al snel de 4-1, gevolgd door de 4-2. ZVDO'74 bleef echter druk uitoefenen met goed opgezette aanvallen, resulterend in een 7-3 voorsprong. Aan het einde van de periode moest ZVDO'74 met een man minder spelen, en Lutra maakte van de gelegenheid gebruik om de tussenstand comfortabeler te maken: 7-4.
Bij aanvang van de derde periode verzilverde Mathé van Noorloos een strafworp, terwijl ZVDO'74 zich verdedigend als een dijk opstelde. Doelman Corné van der Zouwen hield het doel lang schoon, en Jan-Willem Vaneker dreigde lang voordat hij de 9-4 scoorde. Met een stand van 10-5 begon de vierde periode.
Hoewel de teams dezelfde naam lijken te dragen, bleken de otters uit de klei van ZVDO'74 net iets sneller te zijn. Voor de vierde keer waren ze als eerste bij de bal, waarbij Emiel Goedel tweemaal scoorde, waaronder een fraaie aanvallende beweging voorin. Mathé van Noorloos bracht de eindstand op 12-5. De ruime voorsprong van 4-0 aan het begin van de wedstrijd weerspiegelde goed het verloop van de eerste seizoenshelft, met een sterk begin en enkele latere tegenslagen. Desondanks tonen de Altenaren vastberadenheid om verlies om te zetten in drie punten in het jaar 2024.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!