ACKC neemt koppositie over in het Korfbal

25 sep , 11:20 Sport
korfbal
Almkerk - In een vijandig sfeertje heeft ACKC koploper Merwede/Multiplaat de wil opgelegd. De Almkerkers startten veel sterker aan het onderlinge treffen en trokken uiteindelijk met een meer dan verdiende 14-8 overwinning aan het langste eind. Daarmee nam ACKC meteen de koppositie over.
Scheidsrechter Odijk schoot voor deze wedstrijd duidelijk te kort om de wedstrijd in goede banen te leiden. Vanaf het begin werd er een enorme druk op de man uitgeoefend en ondanks dat hij Merwede coach Edwin Jansen maar liefst 3x naar de bank moest verwijzen hield hij zijn kaarten op zak en gaf daarmee een voedingsbodem aan het verbale geweld. Natuurlijk maakte de man zijn fouten, maar hij deed dat aan beide zijden en om dan zo te keer te gaan past niet op een korfbalveld.
De Almkerkse korfballers trokken zich er overigens weinig van aan, alhoewel ook zij de nodige scheldkanonnades moesten aanhoren. De Almkerkse ploeg startte sterk en coach Van Houwelingen had de wedstrijd duidelijk beter geanalyseerd dan zijn opponent. Verdedigend gaf de ploeg goed druk en de rebound was steeds weer goed verzorgd. Zo kon het maar liefst 20 minuten duren alvorens Merwede/Multiplaat tot haar eerste treffer kwam.
Ondertussen had de Baker Tilly-formatie de korf wel weten te vinden. WietZe de Vries was weer ouderwets op dreef. Naast de sterk coachende Emiel van der Ham nam hij deze middag de treffers voor zijn rekening. De eerste twee waren voor De Vries en hij zou eindigen zoals hij ook begonnen was.
De Sliedrechters namen hun kansen vaak veel te snel en werden gedwongen om onder druk te schieten, wat duidelijk ten koste van de zuiverheid ging. En onder de korf was ACKC steeds weer heer en meester. Amber de Ruiter is niet alleen lang, maar ook positioneel steeds sterker. En in het ander vak vervult Fleur Hartman een vergelijkbare functie.
De gebroeders Van der Ham werden deze middag door Van Houwelingen ingezet om de Sliedrechtse speerpunten Jeffrey van Son en Dennis van Eijl uit te schakelen en dat plan pakte goed uit. Van Son ging zonder treffers naar de kant en Dennis van Eijl kwam uiteindelijk tot 5 treffers, maar had daar wel erg veel kansen voor nodig. En ondertussen profiteerde ACKC keer op keer van het snelle balverlies. Sabine Meerman en Tooske Verschoor knapten veel vuil werk op. Aanvallend steeds aanspeelbaar en verdedigend solide en stabiel.  
Na een sterke eerste helft kon er bij een 2-7 tussenstand gerust gaan worden. In het begin van het tweede deel kwam Merwede in eerste instantie terug. Na twee snelle treffers kreeg de ploeg vleugels, maar de Almkerkers lieten zich niet gek maken in het bizarre sfeertje. ACKC bleef mee scoren, maar moest toch toezien hoe de Sliedrechters naderbij kwamen. Van Eijl blesseerde zich na een doelpunt en alhoewel de blessure zich in eerste instantie ernstig liet aanzien kon hij even later wonder boven wonder gewoon weer verder spelen. De onderbreking kwam de Almkerkers niet verkeerd uit en Van Houwelingen gebruikte de geboden kans om de ploeg weer op scherp te zetten.
De klok tikte overigens gewoon door en daarmee was de resterende speeltijd steeds meer in het voordeel van ACKC. Waar de thuisploeg haast had, kon ACKC de aanvallen rustig opzetten een goede rebound neerzetten en vervolgens afronden.
Als gezegd WietZe de Vries eindigde zoals hij begonnen was en nam de laatste 2 treffers voor zijn rekening en bracht daarmee de eindstand op 8-14 in Almkerks voordeel.
Doelpunten werden gemaakt door:
WietZe de Vries en Stef Mommers (elk 5x), Sabine Meerman (2x), Sven van der Ham en Fleur Hartman (elk 1x).
Komende zaterdag mag ACKC weer op eigen veld aantreden. Om 15.30 uur is Erasmus weer de tegenstander. De heenwedstrijd weg ruim gewonnen, maar ACKC zal zeker geconcentreerd moeten spelen om ook deze keer weer de punten in Almkerk te houden.
Bron: Jaco van der Harm / ACKC