Heel het dorp tegen mega kerk Tom van de Wal, Dussen houdt protest

25 sep , 11:42 Nieuws
rietpluim dussen
Dussen – Sinds de aankondiging van de komst van een megakerk in Dussen, met gebedsgenezer Tom van de Wal als voortrekker, is er veel onrust ontstaan in het dorp.
Van de Wal, bekend van Frontrunners, trekt volle zalen met zijn diensten en krijgt veel aandacht op sociale media. Een groot deel van deze aandacht is echter negatief.
Op Facebook is inmiddels een groep opgericht door inwoners die tegen de komst van Frontrunners zijn. De groep heeft al meer dan 400 leden, wat voor een klein dorp als Dussen een aanzienlijk aantal is.

Dorp van de kwakzalver

Van de Wal wordt door velen in het hele land ‘kwakzalver’ genoemd. Veel inwoners van Dussen maken zich zorgen dat hun dorp door zijn aanwezigheid bekend zal komen te staan als ‘het dorp van de kwakzalver’. Ze willen dit imago voorkomen.

Disbalans in het dorp

Een ander geluid dat onder de inwoners leeft, is dat de verhoudingen in het dorp niet kloppen, en dat de gemeente Altena daar beter over moet nadenken. Volgens de plannen van Frontrunners zal er een groot gebouw verrijzen op de plek van de voormalige Rietpluim, waar bijeenkomsten voor 1.750 mensen zullen plaatsvinden. Dit is zorgwekkend voor een dorp met slechts 2.500 inwoners, die vrezen dat hun rustige leefomgeving hierdoor onder druk komt te staan.

Bijeenkomst in café Plein 6

Om hun zorgen te uiten en meer mensen bewust te maken van de mogelijke impact van de komst van Frontrunners, organiseert Bewonersinitiatief Dussen een bijeenkomst. Deze zal op 6 oktober plaatsvinden in café Plein 6. Het initiatief hoopt inwoners van Dussen en omliggende dorpen te informeren over de gevolgen van de plannen van Van de Wal.
Tom van de Wal is omstreden vanwege zijn bewering mensen te kunnen genezen van onder andere homoseksualiteit.  Bekijk hier een eerder bericht over van de Wal.