Makkelijke overwinning voor ACKC, echter geen training door banenmarkt

05 mrt , 13:27 Sport
shutterstock 1161443356
Almkerk / Giessen - Na een onderbreking van 2 weken hebben de Almkerkse korfballers de competitie weer hervat. In sporthal De Jager bleek de thuisploeg met een minimale inspanning de betere en won uiteindelijk gemakkelijk met 21-16.
In het begin zag het er overigens niet naar uit dat het een gemakkelijk potje voor de BakerTilly formatie zou worden. Het vizier stond niet voldoende scherp en rolden de ballen vaak op miraculeuze manier de korf weer uit. Het Vlissingse Seolto startte scherper en kon in de beginfase een voorsprong nemen via een vrije bal. Een kunststukje dat Thijs de Groot namens ACKC even later herhaalde en daarmee de stand weer gelijk trok: 1-1. Vervolgens bleek ACKC voor de Vlissingers een maatje te groot. Alhoewel ACKC te veel kansen nodig had nam de ploeg langzaam maar zeker afstand van de gasten. Het scoringspercentage is veel te laag, maar het spel en rebound zijn goed verzorgd. De veelheid aan kansen bracht de ploeg op een 10-5 voorsprong bij rust.
Het tweede deel eigenlijk een vergelijkbaar beeld. Even leek het nog spannend te worden toen Seolto terugkwam tot op 14-12. Maar met name het te gemakkelijk verdedigen van ACKC was hier debet aan. Voor coach Van Houwelingen is dit overigens onbegrijpelijk: ‘In het begin van de competitie verdedigden we scherp en was dit echt een wapen van ons. Maar nu is het om de haverklap instappen en krijgen we veel te vaak onnodige vrije ballen en stippen tegen’ aldus de oefenmeester. ‘Dat moet echt beter.
Tegen een ploeg als Seolto kan je nog zo spelen, maar tegen toppers als Atlas kan je je dat echt niet permitteren’ analyseerde hij. Met nog een minuut of tien te gaan kwam Imar van der Priem binnen de lijnen voor Sven van der Ham. De stuiterbal werd met een lichte blessure door van Houwelingen uit voorzorg naar de kant gehaald. Van der Priem ontpopte zich min of meer tot een supersub. Steeds als hij mag invallen weet hij een stempel op de wedstrijd te drukken. In de korte tijd die hem gegund was scoorde Van der Priem drie maal, waarvan één keer een onmogelijke doorloopbal. Even later kwam ook Derrek Koekkoek mocht nog binnen de lijnen en kon hij middels een afstandsschot zijn doelpuntje mee pikken.

Geen training

De aanloop naar de topper tegen Atlas is voor ACKC wel erg ongunstig. Kennelijk geeft men binnen de gemeente Altena voorrang aan een banenmarkt in de sporthal (!), waardoor er deze week niet getraind kan worden. Andere keren werd ook de sporthal als priklocatie gebruikt en worden er de stemmen na de verkiezingen geteld. Allemaal erg belangrijk, maar zijn er voor die activiteiten echt geen andere locaties te vinden? Onbegrijpelijk dat dit in de sporthal moet plaats vinden en bijzonder jammer dat sport binnen de gemeente Altena niet een wat prominentere plaats op de agenda heeft.
Voor ACKC deze week alweer geen trainingsfaciliteiten dus. Ook ’t Verlaat in Almkerk is inmiddels gesloopt en zoals het er nu uitziet kunnen de Almkerkers daar naast dit jaar ook waarschijnlijk volgend jaar nog geen gebruik van maken.
Doelpunten werden gemaakt door:
Sabine Meerman en Thijs de Groot (elk 5x), Imar van der Priem en Sven van der Ham (3x), Emiel van der Ham (2x), Tooske Verschoor, Stef Mommers en Derrek Koekkoek (elk 1x).
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!