Puntendeling bij eerste thuiswedstrijd van ACKC

18 sep , 11:31 Sport
korfbal
De eerste thuiswedstrijd van het korfbalseizoen is geëindigd in een gelijkspel: 11-11. Of dit een winst- of verliespunt is, daar verschillen de meningen over, maar de spanning maakte zeker voor het publiek veel goed.
Ten opzichte van een week eerder had coach Van Houwelingen zijn ploeg op diverse punten aangepast. Wietse de Vries keerde na een langdurige knieblessure weer terug in de basis. Goed om hem weer in actie te zien. Bij de dames werd gekozen voor Sabine Meerman ten faveure van Moniek van Suijlekom.
Vooraf was al duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor de Almkerkse korfballers. Opponent Trekvogels beschikt over veel lengte in de ploeg en was daarmee in de korfzone duidelijk in het voordeel.
Onder een heerlijk najaarszonnetje genoot het ruim aanwezige publiek niet direct van een goede wedstrijd, maar de spanning maakte dat meer dan goed. De beleving langs de lijn was dan ook optimaal en zorgde voor een prachtige korfbalsfeer.
Toen Fleur Hartman van afstand vlak voor tijd de 11-11 aantekende was de ontlading zowel binnen als buiten de lijnen enorm.
De krachtsverhoudingen tussen beide vakken leek vandaag niet helemaal in balans. Het eerste aanvalsvak kwam steeds redelijk gemakkelijk tot scoren waar dat in het andere vak anders was. Te veel verkeerde keuzes leidden er toe dat Trekvogels relatief gemakkelijk en snel de bal kon onderscheppen. Om die reden baalde Van Houwelingen dan ook van de puntendeling. “Natuurlijk is Trekvogels een ploeg die over veel lengte beschikt, maar wij moeten daar gewoon handiger mee om gaan” aldus de teleurgestelde oefenmeester. “ We hadden hier echt winstkansen, maar we hebben door onze manier van spelen verloren van onszelf en dat mogen we ons aanrekenen”.
In het eerste aanvalsvak is het heerlijk om te zien hoe rebounder Stef Mommers nu ook scorend een voortrekkers rol kan spelen. Naast de snelle Sven van der Ham profiteert hij geweldig van de geboden kansen. Met vier wapenfeiten mocht de nestor en aanvoerder van het team terugkijken op een puike pot.
Mede door het tactische spel werd het een wedstrijd waarin de doelpunten duur waren. Trekvogels had relatief veel kansen nodig en aan de ander kant verspeelde ACKC te gemakkelijk de bal. Te veel zoeken en daarmee te veel foute keuzes, waarmee Trekvogels in de kaart werd gespeeld.
Met nog een tien minuten te spelen mocht de moegestreden De Vries plaats maken voor Derrek Koekkoek, maar ook de invaller kon geen potten breken.
Vlak voor tijd leek het kwartje nog even de verkeerde kant op te vallen voor de Almkerkers terwijl ze echt over het betere van het spel beschikten. Maar de eerder gememoreerde treffer van Hartman bracht een gelijke stand op het scorebord, waarna de goed leidende arbiter Smit het welletjes vond.
Doelpunten werden gemaakt door:
Stef Mommers 4x, Fleur Hartman 2x, Sven van der Ham, Tooske Vershoor, Amber de Ruiter, Wietse de Vries en Arné van Herwijnen elk 1x.
Voor komende zaterdag staat de wedstrijd tegen het Sliedrechtse Merwede op de rol. De Sliedrechtse ploeg gaat na de ruime overwinning op Erasmus (12-24) aan de leiding. Voor ACKC zal het een lastige pot worden, maar tegelijkertijd kan er ook lekker vrijuit gespeeld worden.
De wedstrijd aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht begint om 15.30 uur.
Bron: ACKC