Zwemmers Biesboschzwemmers breken records op drie locaties

16 okt , 13:06 Sport
swimmers 79592 1920
Pixabay
Regio – Afgelopen weekend hebben leden van de Biesboschzwemmers op drie verschillende locaties deelgenomen aan zwemwedstrijden, met indrukwekkende resultaten tot gevolg.
In Rosmalen verschenen drie zwemmers aan de start van het Lange Afstand Circuit (LAC). Lars de Kooter en Nadine Seheeve zwommen nieuwe toptijden op de 800 meter vrije slag, waarbij beide atleten een strakke race lieten zien. Lars scherpte ook zijn persoonlijk record op de 200 meter wisselslag aan, na eerder al een dik PR te hebben gezwommen op de 50 meter vlinderslag. Pieter Pijnenburg, die tegenslagen te verwerken had gehad, was zeer tevreden met zijn prestatie op de 800 meter vrije slag.
Ondertussen streden in Zwijndrecht drie masters van de club in een masterswedstrijd. Nico Swart vestigde een nieuw mastersrecord op de 200 meter schoolslag en zwom tevens sterke tijden op de 50 meter school- en rugslag. Henri en Anne-Marie Verschoor zetten beiden persoonlijke records neer op de rugslag: Henri op de 200 meter en Anne-Marie op de 50 meter, waarbij Anne-Marie’s tijd tevens een mastersrecord was.
In Papendrecht werd er deelgenomen aan een gecombineerde masters- en limietwedstrijd. Zes van de acht zwemmers verbeterden hun persoonlijke records. Lars de Kooter zwom nieuwe toptijden op zowel de 100 meter schoolslag als vlinderslag, waarbij zijn schoolslagprestaties goed waren voor twee clubrecords én kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag in december. Ook Shanya Muilenburg plaatste zich voor de Brabantse Kampioenschappen, met een persoonlijk record op de 50 meter vrije slag. Daarnaast zwom ze haar snelste tijd ooit op de 100 meter wisselslag. Amy de Kooter, Henri, Michael en Thomas Verschoor zwommen eveneens nieuwe persoonlijke records, met vooral sterke prestaties op de schoolslag.
Komend weekend staan acht zwemmers van de Biesboschzwemmers aan de start in Tilburg, waar ze hun laatste kans krijgen om zich te kwalificeren voor de Brabantse Winter Kampioenschappen die in november worden gehouden.