Bouw van multifunctioneel Hart van Almkerk gaat van start

15 okt , 13:10 Nieuws
building 1080603 1280
Pixabay
Almkerk – In de week van 11 november start de bouw van het nieuwe multifunctionele gebouw, het Hart van Almkerk. De eerste werkzaamheden bestaan uit het boren van bronnen voor het gesloten bodemenergiesysteem dat het gebouw van duurzame energie zal voorzien.
Op de locatie waar voorheen ’t Verlaat stond, worden in verschillende fases het boren, graven en heien uitgevoerd om een stevig fundament te leggen voor het toekomstige pand. Naar verwachting zal het gebouw over anderhalf jaar gereed zijn.
Het Hart van Almkerk krijgt een belangrijke sociale functie voor de inwoners van jong tot oud. Het zal onderdak bieden aan scholen, kinderopvang, gezondheidsdiensten en een afhaalpunt van de bibliotheek. Wethouder Wendy van Ooijen onderstreept het belang van het project: “Een veilige en gezonde leef- en leeromgeving voor een kind is de beste investering in de toekomst. Het Hart van Almkerk zal een multifunctioneel gebouw worden waar jong en oud zich thuis voelen.”
Naast basisscholen De Almgaard en d’Uylenborch zal ook kinderopvang Hoppas zich vestigen in het gebouw. Verder komen er voorzieningen zoals de GGD, een consultatiebureau, logopedie, een psychologenpraktijk en de bibliotheek. Wethouder Shah Sheikkariem voegt hieraan toe: “Gebouwen van de gemeente moeten toegankelijk zijn voor iedereen. In Het Hart van Almkerk zal iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelen. Het biedt ruimte aan talentontwikkeling en draagt bij aan een vitaal Altena.”

Alles onder één dak

Het nieuwe gebouw zal de komende maanden verrijzen op de plek waar veel inwoners nog warme herinneringen aan hebben. Het Hart van Almkerk zal opnieuw een centrale rol spelen in het sociale en sportieve leven van de gemeenschap. Van onderwijs tot sport en opvang tot ondersteuning, het multifunctionele pand biedt alles onder één dak.

Heien voor fundering

Aannemer Tankens staat gepland om in de week van 16 december te beginnen met de heiwerkzaamheden voor de fundering van het gebouw. Dit vormt een belangrijke stap in de bouw, die zal bijdragen aan de veiligheid en stevigheid van het pand. Om de veiligheid van het dorp te waarborgen, is een speciale route uitgestippeld voor het bouwverkeer. Zodra de fundering gereed is, volgt er een feestelijke bijeenkomst in januari, waarvoor alle betrokkenen zijn uitgenodigd.

Samen bouwen aan de toekomst

Bij de ontwikkeling van Het Hart van Almkerk zijn toekomstige gebruikers nauw betrokken geweest. De scholen en kinderopvang zullen samen met de gemeente verder praten over de invulling van hun nieuwe leeromgeving en de feestelijke start van het project. Het nieuwe Hart belooft een ontmoetingsplek te worden voor iedereen in Almkerk, een plek waar verbinding en ontwikkeling centraal staan.