Vanaf 1 juli 2024 stopt de ING met de ondersteuning van magneetstrips op betaalpassen. Verandert er hierdoor iets in de manier waarop je kunt
betalen? En kun je jouw pas dan nog overal gebruiken?
Waarom verdwijnt de magneetstrip?
Je betaalpas heeft een magneetstrip en een chip. De magneetstrip is de (vaak zwarte) balk op je pas waarmee je betaalt als je jouw pinpas door het pinautomaat swipet. De chip gebruik je bijvoorbeeld als je contactloos betaalt.
Dat je bijna nooit meer je betaalpas door het pinautomaat swipet, komt doordat betalen via zo’n chip wereldwijd de standaard is geworden. Vandaar dat ING de ondersteuning van magneetstrips vanaf 1 juli 2024 stopt.
Wat verandert er voor jou?
Over het algemeen betekent dit voor jou als ING-klant niet zo veel. Je hoeft jouw pas niet in te ruilen voor een pas zonder magneetstrip en je kunt (bijna) overal blijven betalen.
Een ding verandert: als je buiten Europa reist, hoef je jouw betaalpas niet meer op ‘wereld’ in te stellen. Vanaf 1 juli zijn alle betaalpassen namelijk standaard ingesteld op wereldwijd gebruik.
Dat dit eerder wel moest, heeft te maken met de veiligheid van jouw betaling. Bij het betalen via de magneetstrip is het namelijk mogelijk om pasgegevens te kopiëren en skimmingfraude te plegen. Voor reizen buiten Europa moest je daarom tijdelijk je pas op werelddekking zetten.
Kun je nog overal pinnen?
Door het verdwijnen van de magneetstrip zijn er een paar plekken waar je betaalpas niet meer werkt. Zo kun je op enkele Caribische eilanden en Bermuda geen contant geld meer opnemen bij een aantal geldautomaten.
Ook kun je op enkele plaatsen op IJsland, in de Verenigde Staten en in Australië niet met je pinpas betalen in winkels. De bank raadt aan om naar deze bestemmingen genoeg contant geld en een creditcard mee te nemen.
Elke dag beginnen met het laatste lokale nieuws? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief, klik hier!